Yli 69€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kilpahiihtäjä Anna-Kaisa Saari suosittelee Wild&Berg tuotteet

Anna-Kaisa Saarinen

Kilpaurheilijana minulle on tärkeintä, että saan ruuasta riittävästi ravinteita ja energiaa.

Olen 28-vuotias ylivieskalaislähtöinen, sittemmin rovaniemeläistynyt maastohiihtäjä Anna-Kaisa Saari. Syksyllä 2023 sain ilokseni aloittaa yhteistyön täysvälipaloja valmistavan kaustislaisen Wild&Bergin kanssa. Itseäni ovat aina kiinnostaneet ruokaan ja ravitsemukseen liittyvät asiat sekä niiden vaikutukset ihmiselimistön toimintaan. Kilpaurheilijana minulle on tärkeintä, että saan ruuasta riittävästi ravinteita ja energiaa. Niitä tarvitaan palautumiseen, kehittymiseen ja jaksamiseen niin kisoissa, treeneissä kuin toki muuallakin arjen tiimellyksessä.

Näiden ajatuksien pohjalta minusta olikin erityisen hienoa aloittaa yhteistyö samankaltaiset arvot omaavan Wild&Bergin kanssa. Uunituore yritys valmistaa herkullisia, mutta ravinteikkaita välipalapatukoita,-keksejä ja-palloja puhtaista suomalaisista raaka-aineista. Yrityksen selkeänä visiona on ollut alusta asti käyttää tuotteissaan muutamaa tuttua, turvallista ja terveellistä raaka-ainetta ilman keinotekoisia ainesosia ja makeutusaineita. Suomalainen kaura, ruis, marjat sekä
maidosta tehty hera muodostavat useimpien tuotteiden pohjan. Lisäksi käytetään muutamia korkealaatuisia ainesosia tuomaan tuotteisiin erilaisia makuvivahteita.

Treenikaudella eli kesällä minulle kertyy 20-30 tuntia harjoittelua viikossa.

Kisakaudella eli talvella vähän vähemmän, mutta silloin tulee paljon kovatehoista energiaa kuluttavaa tekemistä. Pääruokien lisäksi hyvin koostetut välipalat auttavat saamaan tarvitsemani energiaravintoaineet kasaan. Niiden avulla jaksan treenin jälkeen myös paremmin pääruokaan asti ja saan palautumisen heti käyntiin, jos/kun
ruoka ei ole valmiina odottamassa. Laadukkaat välipalat ovat omiaan lisäämään jaksamista myös pitkillä lenkeillä. Treenikaudella ne ovat 4-5 tunnin vaelluksia ja kevättalven hangilla parhaimmillaan koko päivän hiihtovaelluksia.

Seuravaksi esittelen Wild&Bergin proteiinirikkaat välipalapatukat. Niitä tykkään itse käyttää pitkillä lenkeillä sekä kisareissuilla, joissa energiankulutus on suurta, mutta eväsmahdollisuudet rajalliset. Kaikkien patukoiden perusrakenne muodostuu samoista raaka-aineista: taatelista, herajauheesta, kaurasta, hapankorpusta,
isomalto-oligosakkaridista (glukoosin lähde) sekä rypsiöljystä. Näiden lisäksi kuhunkin makuun on lisätty muutamia laadukkaita raaka-aineita tuomaan haluttua makua. Patukoiden rakenne on pehmeä, mutta ei mureneva. Yksi patukka painaa 40g ja sisältää noin 20g hiilihydraattia sekä noin 8g proteiinia. Eri makujen välillä on pieniä eroja ravintosisällöissä.

Patukoita löytyy viisi herkullista makua, joista kerron seuraavaksi ajatuksiani.

  • Suklaa-Kookos on aromikas herkku. Kookos, kahvi, vanilja, suklaa ja merisuola antavat patukkaan mahtavia makuivahteita. Tästä tykkää varmasti, jos on kookoksen
    ja suklaan ystävä!
  • Valkosuklaa-Karpalo sisältää reilusti nimensä mukaisia makuja. Tämä patukka on
    mielestäni mukavan makea ja menee melkein kuin karkista
  • Lakritsi-Salmiakki on tämän hetken suosikkini! Tässä patukassa on vahvasti lakritsin makua, ja jos se maku on mieluinen, tämä patukka on syöty hetkessä. Jälkimakuna tulee myös miellyttävän suolainen vivahde.
  • Minttu-Suklaa on myöskin nimensä veroinen. Muistuttaa paljon After Eight-suklaata eli on raikkaan mintun makuinen! Ei mielestäni liian makea vaan hillitty kokonaisuus.
  • Maapähkinä taas on minusta täyttä ja “ruokaisa”. Siinä on luonnollisesti hyviä rasvoja maapähkinän ansiosta, jolloin se myös pitää nälkää pidempään loitolla, Loistava valinta esimerkiksi pitkällä lenkillä tai jos tulee pidempi ateriaväli.

Tässäpä oli ensimmäinen blogi-kirjoitukseni
Seuraavalla kerralla esittelen Wild&Begin proteiinipallot ja kerron kisakuulumisiani tämän kauden osalta.

Anna-Kaisa Saari